25.4.2024Uutiset, Yleinen

Hämeenahon uudistuva yhtiö

Hämeenaholla oli tunnistettu uudistumisen tarve ja isot muutokset lähtivät liikkeelle kesällä 2023. Toimitusjohtaja vaihtui, henkilöstöä palkattiin lisää, johtoryhmä perustettiin, brändityö käynnistettiin ja strategiatyökin aloitettiin loppusyksystä 2023. Perheyhtiön olennaisinta osaakaan ei unohdettu tiukasti kalenteroidun uudistuksen tiimellyksessä.

– Aloitin virallisesti toimitusjohtajana syksyllä 2023. Kävin henkilöstön kanssa keskustelua ja työmailla esittäytymässä. Minulle kävi selväksi, että muutosta oli odotettu ja odotukset ovat kovat, kertoo toimitusjohtaja Pauli Sarpola.

Perheyhtiön arvot kaiken pohjana

Omistajaveljesten tahtotila oli päivittää toimintaa, mutta samalla pitää perheyhtiön arvot toiminnan perustana. Hämeenaho työllistää n. 150 henkilöä ja alihankkijoitakin n. 80.

– Henkilöstöstämme välittäminen ja rehellinen toiminta ovat isoja pointteja meille. Täytyy myös muistaa, kuinka moneen talouteen tuomme elannon, Antti Pasanen muistuttaa muutoksen keskelläkin perusasioista ja vastuusta.

– Aika, teknologiat ja vaatimustaso kehittyvät ja me haluamme olla mukana kehityksessä, Antti kertoo yrityksen tahtotilasta.

Hämeenaholla halutaan, että pitkät työsuhteet ja yrityksen historia muodostavat jatkumon tulevaisuudessakin.

Positiivinen palaute kannustaa jatkuvaan kehitystyöhön

Keväällä 2024 Hämeenahon uudistukset ovat edenneet ja konkretisoituneetkin kaikille näkyvinä kehitysaskeleina. Ajan hermolla on kuitenkin jatkuvasti pysyttävä ja kuulostella millä mielin eri tahot ovat uudistukset ottaneet vastaan.

– Eri työpisteissä käymällä on tullut positiivista viestiä muutoksista ja siitä, että johtajataso käyvät jutustelemassa ja katsomassa mitä työmailla oikeasti tapahtuu, toimitusjohtaja Pauli Sarpola kertoo.

Samalla Pauli huomauttaa, että kyse ei ole uudistumisvaiheen tutustumistyöstä, vaan johtoryhmäläiset varaavat tietyn väliajoin päiviä, jolloin vierailevat työmailla.
Myös asiakkaat ja muut sidosryhmät ovat kertoneet mielipiteensä uudesta Hämeenahosta.

– Olen saanut suoraa palautetta asiakkailta ja kumppaneilta. On ollut hienoa kuulla heiltä, kuinka positiivisesti muutoksemme on otettu vastaan, Pauli toteaa tyytyväisenä.

Hämeenaho haluaa perheyhtiön arvojen mukaisesti kertoa kehitystyöstään avoimesti myös ulospäin.

Tekstitetyltä videolta voit katsoa ja kuunnella tarkemmin Antin ja Paulin kertomana Hämeenahon uudistumisesta.

Jos videoupotus ei toimi klikkaa linkkiä:
Katso video

Katso myös:

Hämeenahon strategiatyö