Tero, Jari ja Antti sekä Itävallasta paikalle saapuneet Carl ja Peter
22.4.2024Uutiset, Yleinen

Hämeenaholle vastuullisuuden kehitykseen uusia ajatuksia Euroopasta

Kehitämme toimintaamme jatkuvasti, ja se vaatii avointa asennetta ja porttien aukaisemista uusille vaikutteille ja kehitysideoille. Siksi miehemme ovat suunnanneet eurooppalaisten toimijoiden vieraaksi.

Maaliskuussa Duisburgissa vierailuilla

– Maaliskuussa kävimme tsekkaamassa Duisburgissa metalliromun käsittelyyn tarkoitettuja uutuuslaitteita. Mehän olemme kiertotalousbisneksessä, joten meidän on vastuullisena toimijana tiedettävä moderneimmat ja ympäristöystävällisimmät ratkaisut, Hämeenahon myyntijohtaja Antti Pasanen kertoo.

Samalla reissulla joukkueellamme oli mahdollisuus tutustua alan teknologioiden lisäksi terästehtaan saksalaisen toimintaympäristöön.

Ja kuten olettaa saattaa, saksalainen järjestelmällisyys näkyi tehdasalueella.

– Tehtaalla oli tosi siistiä ja kaikki hyvässä järjestyksessä. Tehdas sijaitsee keskellä normaalia saksalaista elämää, joten järjestelmällisyys ja vastuullisuus koskee muutakin kuin alueen sisäistä järjestystä, Antti kertoo ja viittaa melu- ja muihin päästöihin sekä tehdaslogistiikan hoitoon.

Miten Antti Pasanen vetää yhteen kansainvälisen toiminnan vertailun Hämeenahon toimintaan?

– Kehitettävää on kaikilla toimijoilla Suomessa ja ulkomailla. Hämeenahon toiminnan ja vastuullisuuden suhteen pystyimme antamaan itsellemme palautteen, että olemme hyvällä tasolla ja ehdottomasti oikealla tiellä.

Toukokuussa Münchenissä messuilla

Ja matka jatkuu Saksan Baijeriin messuilemaan 13–15.5.2024. Joka toinen vuosi järjestettävät IFAT-messut on maailman johtava vesi-, jätevesi-, jäte- ja raaka-ainehallinnan messu. Münchenin messujen yksi päätemoista on kehottaa ajattelemaan kestävää kehitystä innovatiivisella tavalla. Vuonna 2022 IFAT-messuilla kävi 119 000 kävijää 155 maasta, joten kiertotalouden ja vastuullisuuden innovointi ei jää kiinni erilaisten ajastusten vaihdon mahdollisuuksista.

– Olemme jo sopineet tapaamisia, ja messujen päätarkoituksemme on saada tietää uusista teknologioista ja laitteista myös infrarakentamista ajatellen, Antti Pasanen kertoo.

Kunhan miehemme ovat palautuneet Münchenistä Raaheen, kerromme mitä messuista jäi käteen. Ovatko sähköllä toimivat työkoneet ja laitteet kehittyneet, vai onko fossiilisille polttoaineille nousemassa muita voimanlähteitä?

Lue lisää vastuullisuudestamme.

Pääkuvassa: Tero, Jari ja Antti sekä Itävallasta paikalle saapuneet Carl ja Peter

Artikkelikuvat: IFAT-messut 2022, mediapalvelu

Aiheeseen liittyen