Aihearkisto: Uncategorized

Kuka Matti Hämeenaho?

Olen Matti Hämeenaho. Yksi maamme kokeneimmista kouluttajista/valmentajista . Olen ollut valmentaja vuodesta 1996. Olen auttanut sadoilla työpaikoilla, reilusti yli 15000 ihmistä.

Y-tunnuksen hain 2004, jonka jälkeen olen levittänyt myynnin ja johtamisen ilosanomaa ympäri Suomen. Olen saanut kouluttaa lähes kaikilla aloilla. Pienistä työpaikoista pörssiyhtiöihin, auttaen myös kaupunkien työntekijöitä.

Asiakkaani väittää, että koulutukseni ovat alan parhaiten toimivat ja näkyy oikeasti kassakoneessa.  Kaikki koulutukseni rakentuu kahdesta osa-alueelta. Olen kiertänyt satoja yrityksiä. Olen nähnyt maamme parhaita myyjiä töissään. +  Omaan kokemukseen  huimista tuloksista vaativimmilla aloilla. Olen itse myynyt mm. Radio mainoksia, lehtiä, viikko-osakkeita, tehnyt ovelta ovelle kauppaa. Nämä ovat myynnin korkeakouluja.

Eli koulutukseni koostuu omasta kokemuksesta sekä siitä, miten maamme parhaat myyjät tekevät tuloksensa.  Vastaavaa kokemusta ette saa mistään muualta.

Asiakkaiden palautteissa sanotaankin, että koulutus on uskottava, koska puhutaan kokemuksella eikä kirjoista opeteltua tekstiä.

Koulutuksessa opetan miten kauppaa tehdään hyvällä, eikä väkisin vääntämällä ja pakottamalla. Niin, että saadaan aitoja, hyviä asiakas- suhteita.

Olen ollut luomassa monia maamme parhaita myyntitiimejä ja työpaikkoja. Tiedän miten se vaatii ja miten se tehdään. Autan teitäkin mielellään tässä asiassa.

Sivuilla kerron tarkemmin mihin mikäkin valmennus perustuu. Saa myös soittaa/laittaa mailia ja kysyä lisää. Myös WhatsApp toimii. Työhön liittyvissä asioissa pyrin olemaan aktiivinen linkedIn:ssä. Liity siellä verkostooni ja ota osaa keskusteluihin.

     Kysy tarjous/lisää:

Matti Hämeenaho
Puh: 045 – 6366 022
matti(ätt)hameenaho.fi
www.hameenaho.fi
Seuraa Twitterissä @MattiHameenaho
LinkedIn: linkedin.com/in/matti-hämeenaho-lion-myynti-ja-esimiesvalmentaja-5384345

Blogi: https://mattihameenaho.blogspot.fi

Ongelmien ratkaisua.

Olen liikkunut sadoilla työpaikoilla 2004 lähtien. Vastaan on tullut vaikka ja mitä. Suomen parhaista työpaikoista vähemmän hyviin työpaikkoihin.

Useimmilla meistä on kokemuksia kun työpaikalla on esim kiusaamista, huono fiilis, valittaja…jne. Jos tällainen jatkuu niin fiksut työntekijät alkavat katsella muita vaihtoehtoja mikäli ei ole näkyvissä asioiden kuntoon laittamista.

Tavoitteenani on aina auttaa luomaan työpaikalle sellainen henki, jossa kaikkien on hyvä olla. Hyvä henki koostuu monesta asiasta. Kuten tiedätte niin sen pilaamiseen riittää yksi valittaja tai muuten hankala henkilö.

Tässä sinulle listaa tekemisistäni:

Paras asiakaspalvelu.

Olen kehittänyt monien ketjujen myymälöiden asiakaspalvelun huippuunsa. Milloin viimeiksi sait loistavaa palvelua?                                             Niin hyvää palvelua, että sitä on ihan pakko kehua työpaikan kahvihuoneessa? Niimpä. Teidän asiakkaat saavat sitä ihan yhtä harvoin. Loistavalla asiakaspalvelulla tehdään kauppaa ihan hirveesti enemmän. Huonolla saadaan nettiin vähemmän mairittelevia kirjoituksia. Kun haluat teidän liikkeisiin paikkakunnan parhaan palvelun, juuri sen mitä kehutaan naapureille ja työkavereille niin olen käytettävissänne.
Olen nähnyt ihan ihmeellisiä myyntejä kun palvelu on huipussaan. Esim eräässä myymälässä myynti kolminkertaistui muutamassa päivässä, kun saimme palvelun ja myynnin toimimaan kunnolla.

Työpaikka kiusaaminen.

Työntekijällä on oikeus olla työpaikalla jossa ei kiusata ketään. Pomon velvollisuus on hoitaa, että työpaikalla ei kiusata. Mikäli hänellä ei ole aikaa tai muuten mahdollisuutta  hoitaa asiaa kuntoon, hänen tulee hankkia ulkopuolinen henkilö avukseen. Soita minulle. Minä tulen lopettamaan kiusaamis ongelmat. Olen selvittänyt monet vaikeatkin tilanteet.

Myynti romahduksen kääntäminen voitolliseksi.

Jokaisessa myynti firmassa myynti romahtaa joskus. Välillä enemmän ja välillä vähemmän. Kun asiaan puututaan heti, ongelmat ovat vielä pieniä ja helppoja korjata. Mitä pidemmälle asiaa vitkutellaan sitä työläämpää sitä on oikaista. Minulla on asiakkaita jotka soittavat heti kun muutama päivä on mennyt penkin alle. Tällöin riittää kun olen siellä päivän niin suunta saadaan käännettyä taas ylös. Olen kääntänyt myyntikäyrät oikeaan suuntaan varmasti satoja kertoja. Ainahan tätä ongelmaa pyritään korjaamaan ensin itse. Toiset soittavat nopeasti koska tietävät, että minulta oikaisu käy nopeasti. Jokainen päivä lisää maksaa menetettynä myyntinä. Sehän se on kallista. Älä odota liian pitkään, jottei ongelmat kertaudu. Minulla on konstit kääntää homma nopeasti. Älä epäröi soittaa kun kyntäminen alkaa.

Kilpailijat menevät ohi vasemmalta ja oikealta. Eli yrityksen kehitys on pysähtynyt.

Tässäkin kova kokemus opettaa. Kun on työkseen kiertänyt satoja yrityksiä vuosia, alkaa näkemään asioita hieman useammalta kantilta. Tämä tietysti auttaa paljonkin. Olen ollut auttamassa
monia eri alojen yrityksiä voittamaan kilpailijansa (Pieniä yrityksiä ja suuria ketjuja). Tässä pitää laittaa kaikki pienetkin asiat kuntoon. Monesta pienestä asiasta tulee yhteensä yksi iso asia. Usein erot tulevat juuri näistä pienistä asioista.
Olemme saaneet aikaan aivan huikeita onnistumisia mm lasku suhdanteen aikana. Olemme todistaneet hyvin usein, että kovinakin aikoina voi tehdä huimaa kasvua. Pitää vain olla valmis tekemään asiat paremmin kuin muut. Parhaillaan monet vievät toisten markkinat. Mikäli sinusta tuntuu, että kilpailijat olisi syytä ohittaa niin olen käytettävissä. Mitä kovemmat tavoitteet niin sitä enemmän sitä syttyy.
Olen valmis keskustelemaan myös tulospalkkiosta.
Missä kaikessa voin auttaa? Myydään henkilökunnalle oikea asenne, tavoitteet kuntoon, sitouttaminen tavoitteisiin, henkilökunnan koulutus alan parhaiksi, tehdään esimiehistä alan parhaita, ylivoimaisesti paras palvelu, alan tyytyväisimmät asiakkaat, asentajien, rakentajien, valmistajien laatu parempi kuin kenelläkään toisella, työpaikalla paras fiilis, tyytyväisin henkilökunta (ei siis vain pomon mielestä vaan työntekijöiden mielestä). Kun nämä asiat saadaan kuntoon niin voin luvata, että ihmeitä alkaa tapahtumaan.

Porukka sairastaa liikaa ja/tai hyvät tyypit lähtee.

Jos tätä on tapahtunut jo pidempään niin viimeistään nyt on syytä ottaa yhteyttä! Jos et jo ole niin
kohta olet kusessa! Nämä asiat johtuvat aina jostakin. Useimmat ovat ensin yrittäneet ratkaista itse
nämä ongelmat. (Suomalainen pyytää apua vasta kun paskat ovat jo housuissa).  Usein kun
hommat alkaa luisua alas niin älykkäimmät työntekijät lähtevät muualle ja ne jäävät jotka ei muualle
pääse. Eli. Jos et reagoi asiaan nopeasti niin tämän jälkeen saat jatkaa niiden kanssa, ketkä eivät
kelvanneet muualle. Miten sinun firmalle sitten käy?
Jos sairaslomia alkaa tulla vähänkään lisää niin se johtuu jostakin. Jos et selvitä syytä kunnolla niin
ongelma vaan jatkuu ja jatkuu.
Parhaat työntekijät täytyy pitää talossa lähes hinnalla millä hyvänsä. Muista, että Suomalainen ei
välttämättä valita kauheesti. Hän vain tuo irtisanomisilmoituksen kun mitta on täynnä. Olen selvittänyt näitä ongelmia paljon. Aina on ongelmien syyt saatu selville ja korjattua. Varoitan, että Johtokin on saanut katsoa usein peiliin.

Fiilis hukassa.

Kuinka usein minulle onkaan pomo soittanut ja pyytänyt apua siihen, että hautajais tunnelma
saadaan pois. Huono fiiliskin johtuu aina jostakin. Asioita käsittelemättä voidaan tietysti
puhaltaa ”tekohengitystä” pariksi päiväksi, mutta eipä se sen enempää auta. Minä olen huomannut
parhaan tuloksen tulevan sillä, että nauretaan paljon ja tehdään täysillä töitä. Kun nauru katoaa niin
silloin pitäisi pomolla ”hälytyskellojen” soida. No pomokin on vain ihminen eikä huomaa kaikkea
ajoissa. Moni pomo soittaa minulle ja pyytää selvittämään, että mihin se nauru on kadonnut. Kun hyvä fiilis on saatu takaisin niin kaikki on sanonut, että olisi pitänyt kehdata soittaa paljon aikaisemmin.
Paskalla fiiliksellä tulee paskaa jälkeä ja hyvällä fiiliksellä tuppaa tulemaan priimaa.
Olen korjannut fiilikset kuntoon hyvin monessa työpaikassa. Niin valmistavasta teollisuudesta, asentajista, johtajista, toimistovirkailijoista, myyjistä…jne lähtien. Soita jos tiedän työpaikalla näkyy liikaa nyrpeitä naamoja.

Kysy lisää ja tarjouksenkin saat kysymällä: matti(ätt)hameenaho.fi
Soita tai laita tekstarilla/WhatsApilla soittopyyntö 045 – 6366 022.

Alan tyytyväisimmät asiakkaat. Lue miksi:

Kerron teille mitä olen asiakkailtani kuullut:

Eräs kertoi, että heidän myynti kasvoi muutamassa kuukaudessa koulutusten ansiosta 600 000€. Koulutin heidän pomot ja myyjät.

Eräs kertoi, että kun olen kouluttamassa ja tsemppaamassa heidän myymälöissä niin myynti kasvaa kassakoneen mukaan aina +25%.

Eräässä työpaikassa oli todella huono henki. Porukkaa oli jo lähtenyt ja lisää oli lähdössä kun tulin sinne. 3 päivän kuluttua henki oli loistava ja asiat olivat kunnossa. Työnlaatu parani myös huimasti. Selvitin, mistä huono fiilis oikeasti johtuu. Kun sain asiat selville, niin varmistin vielä että ne olivat varmasti oikeat asiat. Tämän jälkeen alkoi niiden korjaaminen.

Toisessa työpaikassa ei mikään toiminut kuten olisi pitänyt. Pomo vaihtui jatkuvasti. Menin selvittämään, että mikä siellä maksaa. Sain selville, että siellä oli kaveri joka oli onnistunut puhumaan muut pomoa vastaan. Kaveri olisi itse halunnut pomoksi. Kun hän ei tähän päässyt niin hän päätti, ettei siinä hommassa kukaan muukaan pärjää. Onneksi tästä myrkyttäjästä päästiin eroon.

Menin erääseen myymälään, joka oli ketjun esimerkki myymälä. Kaikki luvut oli aina kaikista parhaat. He oikein halusivat minut sinne. Viimein pomo uskoi, että minun on sinnekkin mentävä. Myynti kasvoi +25%.

Eräässä yrityksessä ei kuulemma tarvittu palveluitani. Myynti oli jo +20% kasvussa. Ei siitä kuulemma voinut parantaa. Sain silti puhuttua, että koulutetaan heidän myynnin pomo. Näin tein ja myynti muuttui nopeasti +40% kasvuun.

Minut pyydettiin erääseen oppilaitokseen. Tiedättehän niitä opintoja, joissa pomot opiskelee johtamista työn ohessa. Heillä oli puolitoista vuotta koulutusta takana. Minun pyydettiin vetämään heille ”loppuhuipennus”. Minähän vedin. Ensimmäisellä tauolla kuulijat sanoivat, että eka kerran koko puolentoista vuoden aikana päästiin asiaan. Kaikkien opiskelijoiden firmat tulivat asiakkaakseni. Sain parhaat arvosanat kaikista kouluttajista ikinä tässä tässä laitoksessa.

Koulutin erään ison firman porukkaa. He antoivat loistavan palautteen. Yksi palautteen aihe jäi mieleen: He olivat ostaneet koulutuksia aiemmin muilta. Nyt he eka kerran ymmärsivät kouluttajan puhetta ja asian. En käytä sivistyssanoja enkä ammattislangia.

Minut pyydettiin erääseen myymälään laittamaan asiakaspalvelu kuntoon. Koulutuin siellä porukkaa ja olin myymälässä katsomassa miten koulutus saadaan käytäntöön. Kuulin kun asiakas kertoi myyjälle, että hän haluaa käydä välttämättä kilpailijan kaupassa. Myyjä oli tehnyt kaiken loistavasti ja hoiti tilanteen niin hienosti kuin voi. Alle tunnin kuluttua asiakas palasi ja kuulin jälleen kun hän kertoi myyjälle: Hän ostaa tämän tuotteen vaikka naapurissa sama maksoi 1200€ vähemmän. Siellä oli kuulemma niin huono palvelu ettei sieltä voinut ostaa. Ja täällä on niin hyvä palvelu. Myyjä teki kaiken oikein ja tässä on seuraus. Olen vastaavia nähnyt paljonkin, mutta tämä on suurin hintaero.

Eräästä paikasta asiakas soitti, että myynti on tuplaantunut käyntini jälkeen. (Näitä on kyllä tullut aika paljonkin).

Erään suuren yrityksen pomo sanoi: Kuten tiedät, meidän yritys on suuri ja vanha talo. Täällä on ehtinyt käydä maamme kaikki nimekkäimmät ja kalleimmatkin kouluttajat. Sinun koulutuksesi on näistä kaikista ylivoimaisesti paras. (en kysynyt, että ketä siellä on käynyt).

Eräässä paikassa oli huono fiilis. Minut pyydettin selvittämään asiat. 3 päivän jälkeen siellä oli fiilis katossa ja hommat toimi. Kuulin myöhemmin, että siellä oli käynyt monet alan asiantuntijat selvittämässä asioita. Kukaan ei ollut onnistunut.

Minut pyydettiin erääseen paikkaan, jossa kauppa ei käynyt juuri lainkaan. Pidin koulutuksen ja sitten alettiin laittamaan asioita käytäntöön. Siellä sainkin selville, että siellä oli juuri käynyt toinen kouluttaja. Eräs joka on arvostettu. Kirjoittanut monet alan kirjatkin. Hän oli saanut myyjät jotenkin lukkoon. Mie sitten avasin ne lukot ja sain homman pelittään. Kolmantena päivänä tehtiin vielä myyntiennätyksetkin.

Moni vakioasiakkaani on sanonut, että heille on alkanut hakea kaikilta kilpailijoita porukkaa töihin. Ovat kuulleet, että heillä tienaa. Ongelma on vaan siinä, että kun myyjät väittää olevansa tosi hyviä niissä muissa firmoissa. Sitten kun kysyy, että paljonko he myyvät kuukaudessa niin hakijat ovat kummissaan kun sanoo, että täällä noilla myynneillä ei kiinnosta. Monilla asiakkaillani huonoimmat myyjät ovat parempia kuin muiden parhaat.

Tällaista se on. Näitä juttuja olisi vaikka kuinka lisää. Kun sinä haluat, että asiat laitetaan kuntoon nopeasti tai myynnit kaipaa parannusta niin ota yhteyttä.

Kysy tarjous/lisää:

Matti Hämeenaho

mail: matti(ätt)hameenaho.fi

Puh: 045-6366022

Twitter: @MattiHameenaho

LinkedIn: linkedin.com/in/matti-hämeenaho-lion-myynti-ja-esimiesvalmentaja-5384345