Esimiesvalmennus.

Matti Hämeenaho on yksi maamme kokeneimmista kouluttajista.          

Ennen kouluttajaksi ryhtymistä olen ollut pomo sadoille myyjille. Olen tehnyt paljon virheitä. Virheet on hyviä kun niistä ottaa opiksi. Olen oppinut miten toimimalla saadaan aikaan vääriä asioita. Onneksi olen ottanut opiksi.  Olen myös oppinut miten ihmiset saadaan suorittamaan huipputasolla. Myöskin he joita ei pidetä huippuina. Lähes jokainen tiimiläinen voi pärjätä huipputasolla oikein johdettuna.  Tarkennan:

Jos on 10 tiimiä, joissa jokaisessa on 10 henkilöä. Näistä tiimeistä 9 toimii näin: 

Heillä kymmenestä                                                                                                                      

2 on huippu suorittajia. 6 on hyvää keskitasoa. 2 tulokset ovat heikkoja.                                                                                                                                                                                                                                                                         

Se yksi tiimi kymmenestä on ihan toisenlainen:                                                                                                                                                                              

Siellä onkin 8 huippua.  2 ”heikoimman” tulokset on ihan näiden lähellä.  Usein nämä kaksi on parempia kuin muiden alalla olijoiden parhaat. 

Olen opetellut johtamaan niin, että ylemmästä ryhmästä siirrytään tähän harvinaisempaan. Tätä opetan myös esimiesvalmennuksessani. 

Olen kiertänyt 2004 lähtein satoja työpaikkoja. Tällöin näkee kaikki mahdolliset ja mahdottomat johtamismallit. Sadoilla työpaikoilla näkee mitä milläkin tavalla saa aikaan.  Siellä näkee yksittäisen teon ja tekemättä jättämisen seuraamukset.

Kun tarpeeksi kiertää ja omaa hyvän oman kokemuksen, havaitsin mahtavan asian. Nämä ”menestyneemmät” johtjat toimivat jokainen samalla tavalla. Jokainen tietysti omalla persoonalla. Mutta tavat ovat aivan samat. Kun sain omat tiimini toimimaan, minäkin toimin juuri näin. Kouluttajaksi lähtiessäni tiesin miten kannattaa toimia. Ilokseni näin, että maamme parhaat johtajat toimivat juuri näin.

 Mistä tiedät, tarvitsetko näitä oppeja? Katso tiimiäsi. Jos siellä lähes kaikki ovat huippuja, toimit jo näin. (Yleensä nämä ostavat eniten palveluitani) Jos huippuja on kaksi, et toimi näin. Tällöin valmennukseni olisi sinulle tarpeen.  Vielä yksi merkki: Jos olet sitä mieltä, ettet todellakaan tarvi mitään apua, taidat jo uida syvissä vesissä.  Numerot kertoo onneksi aina totuuden. Aina voi parantaa, koska täydellistä ei ole olemassakaan. 

Koulutuksessani kerron, miten itse olen saanut tiimini tekemään käsittämättömiä myyntejä. Kerron myös miten maamme parhaat johtajat saavat johtamansa työpaikat lentoon.  Kaikki asiat ovat siis silkkaa faktaa kovista tuloksista oikeasta elämästä. Ei teoriasta vaan siitä miten ne teoriat toimii tai ei toimi. Olen huomannut, että monet johtajat lukee kirjoja, käy valmennuksissa. Mutta silti tulokset ei ole kuten parhaissa tiimeissä. Syy on se, että me ihmiset emme ole täydellisiä. Me teemme virheitä ja asioita väärin. Monet johtajat tekee tiedostamattaan muutamia asioita hieman väärin. Nämä estää kaiken kehityksen. Vaikka lukisi sata kirjaa ja kävisi kymmenissä koulutuksissa niin asiat ei muutu ennenkuin nämä pienet asiat korjataan.  Toinen tekijä on se, että monilla on haasteita siirtää opitut asiat käytäntöön. Lupaan teille koulutuksen jossa joka ikinen asia kerrotaan niin, kuin se viedään suoraan käytäntöön. Rautalanka versiona. Sinun ei tarvitse arvailla mitään. Olen opetellut puhumaan kuten asiat oikeasti ovat. Et kuule edes yhtään ammattislangia tai sivistyssanaa. Silkkaa käytäntöä ja rautalankaa.

Olen vienyt näitä oppeja johtajille joilla on vain muutamia alaisia ja toisilla satoja. Näillä opeilla alkaa tulla välittömästi hyviä asioita. Kun saat kaiken käytäntöön niin tapahtuu mm tällaista: 

 Ei ole työpaikkakiusaamista, väsymistä, huonoa fiilistä, ristiriitoja, liikoja sairaslomia, huonoa työnlaatua, tyyttymättömiä asiakkaita, hyvät työnteijät lähtee….. Vaan kaikki nämä ovat ihan päinvastoin. Työnlaatu on ihan huippuluokkaa, työpaikalla nauru raikaa ja töitä tehdään täysillä, pomo ajaa sairaana töihin tulevia työntekijöitä kotiin (eikä he halua siltikään lähteä), heidän asiakkaat ovat erittäin tyytyväisiä, rekryssä työpaikan imu toimii….

Tiedän, että jos on haasteita tämä saattaa kuulostaa utopistiselta. Moni onkin tämän takia ottanut minut auttamaan käytäntöön laittamisessa. Moni ongelma paikka on käännetty aivan huippu paikaksi muutamassa päivässä. Kaikki on mahdollista kun alkaa tekemään.  Ala sinäkin:

Kysy tarjous:                            

Eräässä hyvin menestyvässä yrityksessä  myynti tuplaantui kahdessa kuukaudessa tämän esimieskoulutuksen jälkeen.

Matti Hämeenaho, 045 – 6366 022. Jos et ehdi soittaa niin laita Whatsapp viesti,  tekstari, dm twitterin tai linkkarin kautta, niin minä kilautan sinulle.

mail: matti(ätt)hameenaho.fi 

Siirry sivun alkuun