työpaikkaKiusaaminen

Olen auttanut monissa kiusaamistapauksissa. Tähän mennessä olemme onnistuneet 100%. Aina ei ole ollut helppoa, mutta kuitenkin kiusaaminen on saatu loppumaan. Kova kokemus haastavista tilanteista on ollut suureksi avuksi ongelmia selvitellessä.

Kukaan asiakkaistani ei ole joutunut selittelemään näitä asioita julkisuudessa. Mutta jotku sinne joutuneet ovat päässeet avullani pois sieltä. Heidänkin asiat on hoidettu kuntoon. Heistä kaikki ovat sanoneet, että olisi pitänyt ottaa yhteyttä hieman aikaisemmin.

Pomon pitää saada kiusaaminen loppumaan heti. Hyvin yleinen tapa on jättää ongelma hoitamatta, tai lykätään kiireeseen vedoten. Erittäin huonoja vaihtoehtoja. Pomon vastuuseen kuuluu hoitaa kiusaaminen heti kuntoon. Jos ei itse ehdi niin kutsumalla ulkopuolisen selvittäjän.

Miksi jotkut ovat käyttäneet ulkopuolista selvittäjää? Tässä muutamia syitä:

Kiire. Ei vaan ole aikaa tälle. Liian läheiset osapuolet tai osapuoli. Itsellä ei ole työkaluja hoitaa asiaa kuntoon. Usein syynä on ollut, se että pomo joka kutsuu sinne asuu kaukana          kohteesta.

Muista, kun johtaja tietää kiusaamisesta hänen on laitettava asia kuntoon välittömästi. Mikäli näin ei tee, niin silloin sallii kiusaamisen.     

Ulkopuolisen käyttäminen tässäkin asiassa on nykyisin ihan normaalia. Ulkopuolinen on vain yksi työkalu muiden joukossa.

Jos teillä kiusataan, niin ota rohkeasti yhteyttä. Ihan varmasti saamme sen loppumaan. Jahkailu ei näissä asioissa auta yhtään. Ainoastaan pahentaa ongelmaa ja se tuppaa tulemaan hyvin kalliiksi.

Olen tehnyt opasvideon koulujen johtajille. Video tehtiin muutamien reksien toiveiden mukaan. Kaikki liirumlaarum on jätetty pois. Jätin vain oikeasti vaikuttavat asiat. Kun toimitaan videon oppien mukaan, niin kiusaaminen loppuu koulusta hyvinkin nopeasti. Video käy kyllä oppaaksi muillekkin johtajille. Video kestää 34 min. Maksun jälkeen saat katsoa sitä 10 vrk niin usein kuin haluat.

Videon löydät täältä: https://www.campwire.com/buy_flexible/49e35638-16f5-492b-b518-ae13d9f7b37e

Maksaa voit kortilla ja verkkopankilla. Koulutuksen voi vähentää verotuksessa.

Kun tarvitset apua työpaikalle niin älä epäröi ottaa yhteyttä. 045 6366 022 tai matti ät hameenaho.fi Myös viestit tulee perille.

Siirry sivun alkuun